Årstidsfester

Hellig Tre Konger

Alle børn laver fælles hellig-tre-kongers lys i bivoks

 

Kyndelmisse

Børnehaven går i skoven, graver et hul og tænder et lille lys (til at varme træer og planter) alle børn rundt og siger ”Gro godt” til alle træer og planter. Hjemme i eventyrhuset serveres der pandekager.

 

Forårsfest

Hvert år vælges der et tema til udklædning, der laves et eventyr med alle udklædte børn.

 

Påskefest

Der trilles æg. Påskesange til morgensang og der laves bånd med hareøre. Servietter og pynt på bordet og påskefrokost.

 

Pinsefest

Alle børn har blomster med hjemmefra der afleveres dagen før festen. Blomsterne bindes til små buketter. Der laves pinsefugle i papir med vinger af silkepapir i ugerne op til festen.

Selve festen starter til morgensang med vandfad med flydende blomster, Hvert barn kaldes i stilhed op til den voksne og tænder et lys der sættes ned i vandfadet og flyder. Vælger en buket og giver til en ven.

Herefter synges der flyve og fugle-sange. Alle tager sko og udetøj på og alle pinsefugle skal nu ud at flyve.

Alle møder op i grønt eller hvidt tøj.

 

Majfest

Der danses om majstang med silkebånd. Alle børn og voksne holder i båndet mens der danses rundt og der synges forårs og sommersange indtil alle bånd er viklet om stangen,

 

Sommerfest

Alle forældre har kage eller frugt med til fællesspisning. Børnehaven laver et lille teaterstykke/eventyr/synger sange. Der inviteres en musiker eller lignende og pyntes op med blomster som børnene har med hjemmefra.

 

Høsttur

Børnehaven tager på høsttur til Nørregården i Aarup

 

Høstfest

Fredagen efter høsttur er der høstfest. Alle børnehavebørn har forskellige grøntsager med hjemmefra som afleveres onsdag. Torsdag laves der, af de voksne, hemmelige grøntsagsfigurer som passer til Eventyret om Kong Græskars datter der skal giftes. Eventyret fortælles til eventyr efter frokost.

Der bages høstbrød til høstfrokost, Kværne korn, ryste fløde til smør og alle børnehavebørn møder op i bondemand og bondekone tøj – også de voksne.

 

Skt. Michaels fest

Inden festen snitter hvert barn et sværd og der laves stjernebånd tilpasset barnets hoved.

Der synges Skt. Michaels sange, børnene slås til Skt. Michaels Riddere med sværd og Stjernebånd, der bages sværdbrød. Efter morgensang skal børnehaven på jagt efter dragen. Når de kommer hjem drikker de drageblod (frugtsaft) og der laves et festligt frokostbord.

 

Æblemostdag

Der ordnes æbler og de laves til most.

 

Lanternefest (kl. 17)

Der laves lanterner, forældre bager kager til Vægter Morten. Vægter Morten kommer med kager til børnene efter at forældre og børn har gået tur med lanternerne i mørket. Der synges lanternesange.

 

Julemarked

Boder og Café i Eventyrhuset

 

Adventspiral

Gran lægges i en spiral på gulvet med et stort lys i midten. Dagen før pudses der æbler og sættes lys i æblerne.

Til festen spilles og synges der julesange. Hvert barn tager et æble, går ind i spiralen, tænder lyset i æblet og sætter sit lys på en papplade.

 

Krybbespil og juleafslutning

Børnehaven laver krybbespil for deres forældre

Der serveres æbleskiver i fællesrummet for alle.

 

Forældremøde

1-2 gange om året. Den ene sammen med valg til bestyrelsen.

 

Arbejdsdage

Planlægges af bestyrelsen i samarbejde med ledelse og personale