Pædagogik

I eventyrhuset vil I opleve, at det æstetiske, pædagogiske og sanselige foregår efter Rudolf Steiners pædagogiske grundlag – samtidig er Eventyrhuset nytænkende og anerkender, at verden nu ser helt anderledes ud end dengang for over 100 år siden. Vi værner om de fantastiske årstidsfester, vi følger årets gang, vi leger i fantasiens land og eventyrenes verden.

Efterlignelsesværdig

Eventyrhusets voksne er efterlignelsesværdige voksne, dvs. at vi laver gøremål der er værd at efterligne og vi taler pænt både til børnene og indbyrdes blandt de voksne. Vi sørger for at vores pædagogiske mål og læringsmiljøer giver børnene mulighed for at efterligne og lære igennem de voksnes igangsættelser og gøremål.

Sang

Sangen er et meget vigtigt element i vores hus, vi synger til morgensang, når vi skal rydde op, når vi skal ud at lege og når vi er på tur. Vi bruger sangen til overgange fra leg til ro, fra vågen til søvn og fra inde til ude. Vores sange afspejler årstidernes skiften og dagens gang.

Eventyr og Fantasi

Vi vægter fantasiens land meget højt. Vi snakker om nisser, dværge, feer og meget andet.

Vi holder eventyr hver dag i børnehaven med stemningsfyldt klangspil og et tændt stearinlys og ofte også med et lille bordspil, hvor små figurer beriger barnets indlevelse i eventyret.

Vi holder årstidsfester der er både stemningsfulde og spændende—hvor fantasien også her spiller en meget vigtig rolle.